ガトーショコラ Gâteau au chocolat

ガトーショコラ

材料

・ビターチョコレート250g

・無塩バター125g

・グラニュー糖150g

・卵黄5個

・卵白5個

・アーモンドプードル70g

 

 

 

作り方
①ボウルにチョコレート、バター、グラニュー糖入れて湯煎にかける
②別のボウルに卵黄を用意して、アーモンドプードルをすり合わせる
③卵白はツノが立つまで泡立てる。卵黄のボウルに溶けたチョコを2、3回に分けて入れ、都度合わせる。卵白をそのボウルに2、3度分けて入れる。
④ゴムベラで切るように混ぜる。型にペーパーをひき生地を流し入れる。
⑤2度ほど下に落とし、気泡を押し上げる。オーブン160℃。45分。

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Gâteau au chocolat

Ingredients

250g bitter chocolate

125g unsalted butter

150g granulated sugar

5 egg yolks

5 egg whites

70g almond pudding

 

 

 


how to make
1) Put chocolate, butter and granulated sugar in a bowl and boil over hot water.
2) Prepare the egg whites in a separate bowl, and mix them with the almond pudding.
3) Beat the egg whites until they form a pea. (4) Pour the melted chocolate into the bowl of egg whites in 2 or 3 batches and combine each time. Add the egg whites to the egg white bowl a few times.
4)Mix with a rubber spatula until incorporated. (5) Line a mold with paper and pour the batter into the mold.
5) Drop the dough down twice to push up the air bubbles. Put the dried mandarin  bake in the oven at 160℃ for 45 minutes.