スポンジケーキ

スポンジケーキ

材料

・卵396g

・グラニュー糖302g

・薄力粉275g

・バター65g

・牛乳65g

 

作り方
①材料を測る、鍋に牛乳とバターをいれ軽く溶かす。薄力粉をざるでクッキングシートに空気を含ませるように漉す。鉄板にクッキングシートをひく
②大きめのボウルに卵、グラニュー糖を入れ泡立て器(電動)で生地を上げて8の字に液体を落とせるくらいまで泡立てる
③濾した薄力粉を入れゴムベラでサクッと混ぜる
④溶かしたバター、牛乳を入れ混ぜる
⑤型に流し入れ、2回台に落として気泡を抜く

⑥180℃ 風 強風 オーブン6分 反転させて6分焼く

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Sponge Cake

Ingredients

Eggs 396g

302g granulated sugar

275g light flour

65g butter

65g milk

 


Directions
1) Measure ingredients. Melt milk and butter in a saucepan. Strain the flour through a strainer onto a cookie sheet. Line a griddle with a cookie sheet.
2) In a large bowl, beat the eggs and granulated sugar with an electric whisk until you can drop the liquid in a figure of 8.
3) Add the strained flour and mix with a rubber spatula.
4) Add melted butter and milk and mix.
5) Pour the mixture into the mold and drop it on the table twice to release air bubbles.

6)Bake at 180℃ with a strong breeze for 6 minutes, inverting the oven for 6 minutes.