鰯エスカペッシュ(洋風南蛮漬け)
材料
・鰯 20匹
A
・白ワイン 50g
・酢50g
・砂糖10g
・白ワインビネガー 15g
・みかん汁30g
・塩5g
・にんにく10g
・たかの爪1本
・玉ねぎ100g
・人参100g
作り方
①オリーブオイルでニンニクと鷹の爪を炒め、香りが出てきたら玉ねぎ、人参を入れ塩をふり、しんなりするまで炒める
②Aをいれ、沸いたら火を止める
③頭を落として、内臓を外した鰯に粉をまぶし、160℃の油で2-3回揚げる
④容器に鰯をいれ、②を流し込み、輪切りにしたみかんを乗せる
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Sardine Escapes (Western-style Nanbanzuke)
Ingredients
20 sardines
A
50g white wine
50g vinegar
10g sugar
15g white wine vinegar
30g tangerine juice
5g salt
10 g garlic
1 red onion claw
100 g onion
100g carrot
Method of preparation
1) Saute garlic and hawk's claw in olive oil, when it becomes fragrant, add onion and carrot, sprinkle salt and saute until softened.
Add A and bring to a boil, then turn off the heat.
3) Dust sardines with flour and deep fry them 2-3 times in oil at 160°C. 4) Put sardines in a container.
Put the sardines in a container, pour ② into the container and put sliced mandarin oranges on top.