鰯エスカペッシュ(洋風南蛮漬け)

エスカペッシュ(洋風南蛮漬け)

材料

・鰯 20匹

A

・白ワイン 50g

・酢50g

・砂糖10g

・白ワインビネガー 15g

・みかん汁30g

 

・塩5g

 

・にんにく10g

・たかの爪1本

 

・玉ねぎ100g

・人参100g

 

作り方
①オリーブオイルでニンニクと鷹の爪を炒め、香りが出てきたら玉ねぎ、人参を入れ塩をふり、しんなりするまで炒める
②Aをいれ、沸いたら火を止める
③頭を落として、内臓を外した鰯に粉をまぶし、160℃の油で2-3回揚げる
④容器に鰯をいれ、②を流し込み、輪切りにしたみかんを乗せる

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Sardine Escapes (Western-style Nanbanzuke)

Ingredients

20 sardines

A

50g white wine

50g vinegar

10g sugar

15g white wine vinegar

30g tangerine juice

 


5g salt

 


10 g garlic

1 red onion claw

 


100 g onion

100g carrot

 


Method of preparation
1) Saute garlic and hawk's claw in olive oil, when it becomes fragrant, add onion and carrot, sprinkle salt and saute until softened.
Add A and bring to a boil, then turn off the heat.
3) Dust sardines with flour and deep fry them 2-3 times in oil at 160°C. 4) Put sardines in a container.
Put the sardines in a container, pour ② into the container and put sliced mandarin oranges on top.