魚の隠岐誉蒸しや白ワイン蒸しの付け合わせ
Accompanied by fish steamed in Oki Honor or white wine
【材料(3人分)】
・乾燥あらめ2g/もどし18g
・乾燥ひじき2g/もどし18g
・あごだし(1番)30㏄
・オリーブオイル15㏄(大さじ1)
・白ワインビネガー20㏄
【Ingredients (3 servings)】
・2g dried arame / 18g unrefined
・2g dried hijiki (hijiki) / 18g unrefined dried hijiki
・30㏄ of broth (No.1)
・15㏄ olive oil
・20㏄ white wine vinegar
【作り方】
①あらめとひじきをしっかりと水でもどす
②あらめとひじきは大きすぎるもののみカット
③フライパンにオリーブオイルをひき②を炒める
④さっといたまったら飛魚だしを入れ少し加熱
⑤仕上げに白ワインビネガーを加えて沸騰したら完成
Directions for preparation
1) Soak arame and hijiki thoroughly in water.
Cut the arame and hijiki only if they are too big.
(3) Put olive oil in a frying pan and fry (2).
4) When the fish is heated through, add flying fish stock and heat slightly.
Add white wine vinegar and bring to a boil.