あらめとひじきの白ワインマリネMarinated arame and hijiki with white wine

魚の隠岐誉蒸しや白ワイン蒸しの付け合わせ

Accompanied by fish steamed in Oki Honor or white wine

 

【材料(3人分)】

・乾燥あらめ2g/もどし18g

・乾燥ひじき2g/もどし18g

・あごだし(1番)30㏄

・オリーブオイル15㏄(大さじ1)

・白ワインビネガー20㏄

 

【Ingredients (3 servings)】

・2g dried arame / 18g unrefined

・2g dried hijiki (hijiki) / 18g unrefined dried hijiki

・30㏄ of broth (No.1)

・15㏄ olive oil

・20㏄ white wine vinegar

 

 

【作り方】

①あらめとひじきをしっかりと水でもどす

②あらめとひじきは大きすぎるもののみカット

③フライパンにオリーブオイルをひき②を炒める

④さっといたまったら飛魚だしを入れ少し加熱

⑤仕上げに白ワインビネガーを加えて沸騰したら完成

 

 

Directions for preparation

1) Soak arame and hijiki thoroughly in water.

Cut the arame and hijiki only if they are too big.

(3) Put olive oil in a frying pan and fry (2).

4) When the fish is heated through, add flying fish stock and heat slightly.

Add white wine vinegar and bring to a boil.