フィナンシェ

フィナンシェ

材料

・粉砂糖150g

・アーモンドパウダー60g

・薄力粉60g

・卵白167g

・はちみつ22g

・焦しバター150g

 

作り方
①粉糖、アーモンド、薄力粉をボウルに入れ、混ぜる
②①のボウルに卵白、蜂蜜をいれ混ぜる
③鍋で焦しバターを作り、紙濾ししたものを150g作り50℃くらいに冷ます
④③のバターを①のボウルにいれ、混ぜ合わせて絞り袋に入れ型に流す
コンベクションオーブン185℃ 風1/2で7分。反転させて4分焼く

-------------------------------------------

Financier

Ingredients

150g powdered sugar

60g almond powder

60g light flour

167g egg white

22g honey

150g burnt butter

 


How to make
1) Put powdered sugar, almonds and flour in a bowl and mix them.
2) Put egg white and honey into the bowl of ① and mix.
3) Make the churned butter in a pan, filter 150g through paper strainer and let it cool down to about 50°C. (4) Put the butter from (3) into the bowl of (1).
4) Pour the butter from ③ into the bowl of ①, mix and put it into a squeeze bag and pour it into a mold.
5) Bake in a convection oven at 185℃ with 1/2 air flow for 7 minutes. Invert and bake for 4 minutes.