グジェール

グジェール

材料

・水 180g

・牛乳180g

・バター180g

・塩3g

・薄力粉216g

・卵9個(M)

グリュイエールチーズ162g

 

作り方
①水、牛乳、バター、塩を鍋にいれ沸かす
②一度火を止め、薄力粉を入れ木べらで混ぜながら水分を飛ばす
③鍋底に少し生地がつき始めたら、火を止めボウルに移す
④卵を3回に分け入れながら混ぜる(泡立て器(フエ)を使う)
⑤チーズを入れサクッと混ぜて絞り袋に移し、一つ8-10gで絞る

 

ホットエアー

180度

微風

10分

反転8分

 

分数に関しては気温や焼き加減を見ながら適宜変更

 

 

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Gougères

Ingredients

180g water

180g milk

180g butter

3g salt

216g light flour

9 eggs (M)

162g Gruyère cheese

 


Preparation
1) Put water, milk, butter and salt in a saucepan and bring to a boil.
2) Turn off the heat, add flour and stir with a wooden spoon to remove water.
When the dough begins to stick to the bottom of the pan, turn off the heat and transfer to a bowl.
(4) Pour the egg mixture into the bowl in 3 batches and mix (using a whisk).
(5) Add the cheese and mix quickly, then transfer to a bag and squeeze 8-10g of the mixture into the bag.