グジェール
材料
・水 180g
・牛乳180g
・バター180g
・塩3g
・薄力粉216g
・卵9個(M)
・グリュイエールチーズ162g
作り方
①水、牛乳、バター、塩を鍋にいれ沸かす
②一度火を止め、薄力粉を入れ木べらで混ぜながら水分を飛ばす
③鍋底に少し生地がつき始めたら、火を止めボウルに移す
④卵を3回に分け入れながら混ぜる(泡立て器(フエ)を使う)
⑤チーズを入れサクッと混ぜて絞り袋に移し、一つ8-10gで絞る
ホットエアー
180度
微風
10分
反転8分
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Gougères
Ingredients
180g water
180g milk
180g butter
3g salt
216g light flour
9 eggs (M)
162g Gruyère cheese
Preparation
1) Put water, milk, butter and salt in a saucepan and bring to a boil.
2) Turn off the heat, add flour and stir with a wooden spoon to remove water.
When the dough begins to stick to the bottom of the pan, turn off the heat and transfer to a bowl.
(4) Pour the egg mixture into the bowl in 3 batches and mix (using a whisk).
(5) Add the cheese and mix quickly, then transfer to a bag and squeeze 8-10g of the mixture into the bag.